La terasă sau piscină…în control

itm

În perioada aceasta nu numai oltenii aflați în cutarea unui moment de relaxare au luat cu asalt piscinele și terasele, ci și inspectorii de la ITM Olt.

În perioada 01 – 14 iulie 2020 au avut loc o serie de acțiuni de verificare și control cu scopul identificării angajatorilor care nu respectă prevederile Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Controalele s-au desfășurat atât ziua cât și noaptea, precum și în zilele de sâmbătă și duminică, fiind realizate individual de inspectorii de muncă ai ITM Olt, sau împreună cu lucrători ai I.J.J. Olt, I.P.J. Olt, D.S.P. Olt, D.S.V.S.A. Olt și I.S.U. Olt.

Domeniile de activitate vizate au fost: comerț cu amănuntul a produselor alimentare și nealimentare în magazine specializate sau în piețe agroalimentare, terase, cluburi, piscine.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, Bogdan Țucă, cele 62 controale au scos la iveală un număr de 86 deficiențe, fiind dispuse măsuri de remediere pentru fiecare dintre acestea. Totodată, au fost aplicate 83 sancțiuni contravenționale, din care 5 amenzi cu o valoare totală de 5.000 lei.

Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost: neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini; nepurtarea în spații inchise, de către lucrători, a măștilor de protecție și neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2. În perioada următoare inspectorii de muncă vor continua astfel de acțiuni, scopul fiind acela de a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19 .

Lasă un răspuns