Știrbu nu susține penalii în funcții publice

stirbuuuuuuuuuuu

Camera Deputaţilor a votat marți, 14 iulie, legea “Fără penali în funcţii publice”. La vot s-au înregistrat 295 de voturi „pentru” și o singură abținere.

Potrivit proiectului votat, Constituția va avea un nou articol, care va interzice accesul în funcții publice a cetățenilor condamnați definitiv pentru infracțiuni săvârșite cu intenție.

Această lege a fost votată și de deputatul liberal, Gigel Știrbu.

”Astăzi, am votat în ședința de plen a Camerei Deputaților, propunerea legislativă privind iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României – Fără penali în funcţii publice , al cărei semnatar am fost și eu! Concret, iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”
Practic, nu mai pot accede în funcții în administrația publică locală și în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României, acele persoane care au o condamnare definitivă pentru infracțiuni săvârșite cu intenție la pedepse privative de libertate”, a anuțat pe pagina sa de socializare vicepreședintele PNL pe regiunea Sud-Vest Oltenia.

Pentru ca legea să fie aplicată, urmează ca senatorii să îi decidă soarta. Votul lor este unul decisiv.

Lasă un răspuns