ALDE Olt: Declaratiile ministrului Sănătății sunt contradictorii!

alde ciugulea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, în acest moment, nu se impune o nouă stare de urgenţă din cauza numărului de persoane infectate cu coronavirus, dar că, în condiţiile în care legislaţia va permite, anumite localităţi sau chiar regiuni ar putea intra în carantină. El a subliniat că prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”.
Pe marginea acestor declarații, conducerea ALDE Olt a făcut următoarele precizări:
-Declaratiile ministrului Sanatatii sunt, din nou, contradictorii: ori situația este îngrijoratoare și se impun măsuri, ori creșterea cazurilor de îmbolnavire era preconizata de specialisti la cele 500-600 cazuri pe zi estimativ, si, cum spune ministrul, ”suntem pregatiti” pentru aceasta evolutie
-Legislatia în vigoare, legea 55 /2020, permite luarea masurilor de care vorbeste ministrul sanatatii , inclusiv decizia impunerii starii de alerta la nivel local / judetean, si decizia carantinarii unor zone, prin urmare ministrul Tataru nu face altceva decat sa manipuleze opinia publica cand spune ca vor lua masuri daca vor avea legislatie.
-Articolul 3 (1) Starea de alertă se declară la nivel local, județean sau național, atunci când analiza factorilor de risc indică necesitatea amplificării răspunsului la o situație de urgență, pentru o perioadă limitată de timp, care nu poate fi mai mare de 30 de zile .
-Articolul 5(1) Măsurile pentru creșterea capacității de răspuns sunt: d) măsuri de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, inclusiv instituirea carantinei sau a izolării la domiciliu;) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura