Un fost subprefect înlocuit din funcție în 2019, a câștigat definitiv procesul cu MAI și Guvernul și se întoarce la serviciu

prefect

Un fost subprefect al județului Cluj, înlocuit din funcție în 2019, se va întoarce în Prefectură după ce a câștigat definitiv un proces cu Guvernul României și MAI la Curtea de Apel Cluj, anunță MEDIAFAX.

Gyorke Zoltan anunță că, începând de săptămâna viitoare, va exercita, din nou, funcția de subprefect al județului Cluj.

„Prin HG nr. 54/8.02.2019 s-a dispus aplicarea mobilității din funcția publică de subprefect în cea de inspector guvernamental, astfel că am fost schimbat din funcția de subprefect al județului Cluj. Am contestat în instanță iar în 11 februarie 2020 instanța de judecată a admis cererea mea privind anularea hotărârii respective de guvern. Joi, sentința a rămas definitivă prin respingerea recursului formulat de Guvernul României și Ministerul Afacerilor Interne”, a spus Gyorke.

Magistrații Curții de Apel Cluj au reținut că în cazul lui Gyorke Zoltan au fost încălcate procedurile referitoare la adoptarea proiectelor de acte normative, hotărârea de guvern nu a fost motivată în fapt și în drept, iar aplicarea mobilității nu a fost dispusă în scopul și limitele expres prevăzute de lege

În urma deciziei Curții de Apel Cluj, unul dintre actualii subprefecți, Irina Munteanu și Budai Bela, va trebui să plece.

Lasă un răspuns