Polițist de la Rutieră prins că a luat MITĂ de la un șofer

politisti rutiera

Unii polițiști din România își bat joc de instituția pentru care lucrează și continuă să ia mită, deși fenomenul a scăzut drasctic odată cu apariția DGA. Unii oameni au legii își riscă însă meseria pentru sume infime.

Un polițist din Bistrița-Năsăud a fost prins în flagrant delict în timp ce lua mită de la un șofer, care i-a achitat nota de plată într-un local, ca să nu îi ridice permisul de conducere, conform Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție –Serviciul Județean Bistrița-Năsăud, polițistul a oprit miercuri în trafic un șofer pe raza localității Bața, județul Bistrița-Năsăud, care a făcut o depășire neregulamentară. Agentul de poliție a trecut, în mod nereal, în procesul-verbal faptul că șoferul în cauză nu a avut triunghiuri reflectorizante și a încălcat marcajul longitudinal continuu, aplicându-i o sancțiune de 290 de lei și 2 puncte de penalizare.

„Întrucât nu i-a fost reținut permisul de conducere, conducătorul auto, la indicațiile polițistului, a achitat în contul acestuia, mai multe bunuri, la un local din județul Bistrița-Năsăud”, se arată în comunicat. Valoarea notei achitate se ridică la 242 de lei.

De asemenea, în 5 martie, polițistul a primit de la un șofer, martor denunțător, suma de 500 de lei, cu titlu de mită, pentru a nu aplica o sancțiune complementară, constând în suspendarea permisului de conducere, ca urmare a unei depășiri efectuate în mod neregulamentar.

Polițistul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă. Instanța a decis însă plasarea acestuia sunt control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Lasă un răspuns