Companiile de asigurări vor mai multe active sustenabile pe termen lung în care să investească

asig

Companiile de asigurări au nevoie de mai multe active sustenabile pe termen lung în care să investească, plus reguli clare şi mai multe informaţii cu privire la sustenabilitate, dacă se doreşte să îşi aducă contribuţia la îndeplinirea obiectivelor cuprinse în Pactul Verde European, a subliniat luni organizaţia profesională Insurance Europe, transmite Reuters.

Răspunsul Insurance Europe vine ca urmare a unui apel la consultare lansat de Comisia Europeană cu privire la strategia sa de finanţare sustenabilă, care îşi propune să ajungă la zero emisii de gaze cu efect de seră în 2050, potrivit agerpres.ro.

Companiile de asigurări sunt interesate să investească în active care ar ajuta Europa să îşi atingă obiectivele în domeniul sustenabilităţii, dar în prezent nu sunt suficiente oportunităţi adecvate de investiţii în active precum infrastructura pentru a acoperi cererea.

“Principala problemă va rămâne lipsa de investiţii sustenabile pe termen lung în economia reală şi dificultate de a defini soluţiile sustenabile de finanţare” a apreciat Insurance Europe.

Normele Uniunii Europene pentru crearea unui cadru de referinţă comun cu privire la ceea ce constituie o investiţie sustenabilă ar urma să intre în vigoare la finele lui 2012.

Printre aspectele problematice se numără şi faptul că profilul de risc al multor proiecte sustenabile nu este în prezent suficient de bun pentru asiguratori iar în multe cazuri astfel de proiecte nu îndeplinesc cerinţele de reglementare, deoarece multe proiecte sunt prea mici sau nu se ridică la înălţimea datoriilor pe termen lung.

Lasă un răspuns