Studenți ai Academiei de Poliție București, în practică și la IJJ Olt

Au îmbrăcat uniforma bleu jandarm iar acum se pregătesc să intre în rândul jandarmilor. 5 studenți de la Academia de Politie Al Ioan Cuza- arma jandarmi se pregătesc în unitățile din Olt. După ce au trecut de examenele  teoretice, acum a venit și timpul practicii. Aceștia executând  alături de tutorii lor misiuni în teren.

Jandarmii aflați deja în funcție sunt profesori până pe 15 august pentru viitorii lor colegi. Cei cinci studenți aflați în practică sunt în anul I, pe ei îi așteaptă alți doi ani de studiu, ca mai apoi să intre în rândul forțelor bleu jandarm.

” 5 studenţi de la Academia de Poliţie„A.I.Cuza” Bucureşti – Facultatea de Jandarmi desfăşoară la Jandarmeria Olt stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ. Toţi 5 sunt studenţi în anul I de studiu, activităţile debutând cu un program de acomodare cu specificul şi misiunile executate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt. Studenţii au fost repartizaţi în cadrul structurilor de ordine şi siguranţă publică având posibilitatea să îşi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs.Pe întreaga perioadă a stagiului de practică, studenţii sunt îndrumaţi de tutori ofiţeri jandarmi cu experienţă în activitatea profesională, acordându-se o atenţie deosebită caracterului formativ şi complementar al practicii”, a decalarat Claudia Sandu , purtător de cuvânt al IJJ Olt.

Sursa citată a mai spus că, în toată această perioadă, tinerii studenți vor fi îndrumați și sprijiniți de pompieri cu experiență şi îşi vor fundamenta pregătirea prin îmbinarea cunoştinţelor teoretice dobândite cu aspectele practice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura