Pacienții cu COVID au fost mutați și în clădirea de pe strada Drăgănești

coviti mutati

Spitalul Județean Slatina nu mai are locuri libere pe Secția de Infecțioase și COVID. La două zile de la mutarea pacienților cu boli psihice în noua clădire de pe strada Trandafirilor, conducerea unității medicale a luat decizia ca în vechea secție de Psihiatrie să fie mutați bolnavii cu coronavirus.

Astăzi, 22 iulie, 25 de pacienți COVID au fost mutați în clădire de pe starda Drăgănești.

„Îi mutam în locația de pe Drăgănești, de unde am mutat Psihiatria tocmai pentru a elibera locuri, 25 de cazuri asimptomatice sau cu forme ușoare, dar nu vom suplimenta numărul de paturi, pentru că avem 80 la Boli Infecțioase, dar doar patru medici pe această secție la un număr de 100 de pacienți, dintre care unul este pozitiv .Deci avem trei medici și ei simt nevoia de concediu de când tratează masiv. Deci, unul e în concediu, astfel că sunt doar doi medici care tratează 100 de pacienți. Este inevitabil – și calitatea actului medical scade – pentru că, atâta timp cât trebuie să vezi pacienți în Urgență, să faci foi de internare, să verifici tratamentul, să administrezi tratamentul, să intri la vizită, să intri îmbrăcat în combinezon, să te dezechipezi, să te echipezi, să respecți toate protocoalele – fizic, în 24 de ore, pentru un medic sau doi, este aproape imposibil să treci pe la toți pacienții, și calitatea actului medical scade”, a declarat Cătălin Rotea, managerul Spitalului Slatina.

Directorul unității medicale a mai spus că aici sunt alți 80 de pacienți repartizați pe patru etaje, dar „cohortați aproape la grămadă”.

„Nu se mai respectă etapele de boală: internat de trei zile, internat de șapte zile, simptomatic, asimptomatic. Gradul de încărcătură virală pe respectivele secții este foarte mare și poate prelungim timpii de vindecare a unuia care nu are nimic, pentru că, pur și simplu, stă în salon, că nu are unde să stea, cu cei afectați mai sever, și se poate repozitiva. Din acest motiv relocăm cele 25 de paturi pe fosta Secție Psihiatrie de pe strada Drăgănești. Ajungem astfel la doar 55 de pacienți în spital, lucru care ne va permite să îi aranjăm pe stadii de boală și pe grupe de vârstă, astfel încât vom putea face un rulaj mai rapid al bolnavilor, să se vindece mai repede”, a adăugat managerul SJU.

Cătălin Rotea a mai precizat că nu vor putea fi tratați mai mult de cinci pacienți cu COVID-19, odată cu mutarea lor pe fosta secție de Psihiatrie fiind blocat și al treilea corp de clădire al spitalului slătinean fiind bocat.

Lasă un răspuns