Ultimatul pentru liceenii care vor să susțină examenul de maturitate

bac

Prima sesiune de Bacalaureat din acest an s-a încheiat, iar cei care nu au avut șansa de a-l promova îl pot susține în toamnă. Perioada de înscriere pentru sesiunea august-septembrie 2020 deja a început.

Toți absolvenții de liceu, indiferent de promoția din care fac parte, se pot înscrie la secretariatul școlii pe care au absolvit-o, până mâine, 24 iulie, când este ultima zi pentru înscrieri.
Potrivit noului calendar aprobat de către Ministerul Educației, sesiunea de toamnă a Bacalaureatului din acest an va avea loc la sfârșitul lunii august.

Pe 24 august liceenii vor susține prima probă, cea la limba și literatura română, pe 25 august este programată proba la disciplina obligatorie profilului, urmată de cea la alegere.

Tinerii nu vor mai avea de susținut toate cele trei probe, așa cum s-a întâmplat în vară, ci doar la materiile la care nu au reușit să promoveze.
Inspectoratul Școlar Județean Olt a anunțat faptul că rezultatele inițiale vor fi publicate în data de 2 septembrie, până în ora 12.

Tot în aceeași zi, candidații vor avea dreptul să depună contestațiile până la ora 20, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 5 septembrie.

Lasă un răspuns