Parcurile din Slatina în atenția Primăriei

parc

În urmă cu aproape un an,  slătinenii erau invitați în cel mai mare și nou parc din oraș. Lucrările la această oază de verdeață au fost făcute în timp record. Parcul a fost construit efectiv într-un an, ocupând o suprafaţă de 3,2 hectare, pe spaţiul fostei unităţi militare din Slatina, trecut în proprietatea municipalităţii.

În anumite zone, copacii care au fost plantați nu și-au dezvoltat coroane armonioase și s-au uscat, lucru sesizat de foarte mulți slătineni care se plimbă pe aleile parcului. Reprezentantul societății de spații verzi, Florin Dumitrescu, spune că în toamnă, atunci când va fi sezonul plantatului, pomii afectați vor fi înlocuiți.

Parcul este administrat de cei de la Dezvoltare Urbani, care deja au notificat constructorul să remedieze problemele apărute. Acest lucru se poate realiza fără cheltuieli suplimentare, dat fiindcă parcul este încă în perioada de garanție.

” Am discutat cu constructorul pentru înlocui copacii uscați. Acest lucru se va face în toamnă când se permite plantarea”, a spus Dumitrescu.

În acest moment în parc 65 de copaci s-au uscat , aceștia urmând să fie înlocuiți. Suprafața totală a parcului este de 35.800 de metri pătrați, din care 23.000 metri pătrați de spațiu verde și a cotat peste 13 milioane de lei.

Lasă un răspuns