Județul cu cele mai multe cazuri de coronavirus introduce purtarea OBLIGATORIE a măștii peste tot

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, afirmă că în acest moment nicio localitate din judeţul Argeş, aflat pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de noi infectări cu SARS-COV-2, nu îndeplineşte criteriile privind plasarea în carantină. Prefectul anunţă că va susţine în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) adoptarea unei măsuri privind obligativitatea purtării măştii inclusiv în spaţiile deschise unde se produc aglomerări de persoane dar şi acolo unde există mai mult de două persoane.

„Nu avem, în acest moment, date care să ne conducă spre adoptarea acestei ultime soluţii şi măsuri privind carantina şi izolarea. În acest moment analizăm datele, probabil că mâine dimineaţă (marţi – n. r.) vom organiza o întâlnire a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă unde vom analiza pe care DSP o va prezenta, (…) vom discuta şi vom vedea ce măsuri se vor impune. Nu este în acest moment contextul creat astfel încât să carantinăm vreo localitate din judeţul Argeş. Mâine avem toate datele, le vom analiza în Comitet care este forul legislativ suprem la nivel judeţean şi vom vedea ce măsuri vor fi luate, dar ca să putem solicita carantinarea zonală trebuie ca toţi cei opt indicatori să fie îndepliniţi. Ei bine, ei nu sunt îndeplinii în acest moment de către nicio localitate a declarat luni prefectul de Argeş, Emanuel Soare, la finaluol unei întâlniri cu primarii din judeţ.

Acesta a precizat că în şedinţa de marţi a CJSU Argeş va fi propus şi discutat „un set suplimentar de măsuri restrictive care se adaugă celor deja existente”, scrie news.ro.

Prefectul judeţului Argeş a precizat că printre măsurile deja luate care restricţionează de programul de funcţionare a teraselor, este posibil să se introducă obligativitatea purtării măştii oriunde există un grup mai mare de două persoane în tot judeţul.

„Vom propune măsuri care vizează o generalizare a portului măştii. Vom merge pe ideea că masca ar trebui să devină obligatorie oriunde există mai mult de două persoane care se întâlnesc, indiferent că este spaţiu public sau spaţiu închis, vom merge pe acest tip de măsuri pentru că în acest context legislativ în care economia trebuie să funcţioneze, oamenii trebuie să se mişte, e clar să se realizează aglomerări urbane în mod special în spaţiile deschise şi atunci trebuie să prevenim aceste focare care au fost deja identificate la nivelul judeţului Argeş ca fiind posibile puncte vulnerabile şi o explicaţie a numărului mare de cazuri” a mai afirmat Emanuel Soare.

Prefectul de Argeş a precizat că astfel de aglomerări se realizează în mijloacele de transport public, în mijloacele de transport cu care se face naveta, la schimbarea de ture în marile companii dar şi la terase, cluburi sau în arcurile şi zonele centrale unde se adună un număr mare de oameni.

El a precizat că măsurile ar urma să fie aplicate în tot judeţul, nu doar în unele localităţi având în vedere că „răspândirea comunitară este pe între teritoriul judeţului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura