În ce condiții va începe școala. Cele patru scenarii ale Ministerului Sănătății

Situaţia noului an şcolar care va începe într-o lună şi jumătate este în continuare incertă. Dacă până acum autorităţile apăreau în spaţiul public cu trei variante de începere a şcolii, astăzi apare o a patra. Mai exact, Ministerul Sănătății propune două sub-scenarii hibride, un scenariu de revenire integrală la școală și altul de ore exclusiv online pentru deschiderea școlii din 14 septembrie 2020.

Potrivit primului scenariu, toţi copiii ar urma să revină în bănci la toamnă şi să respecte distanţa fizică de cel puţin un metru între ei.

În prima variantă a scenariului cu numărul 2, Ministerul Sănătăţii propune revenirea la şcoală a tuturor copiilor de grădiniţă şi a celor din învăţământul primar.

În ceea ce-i priveşte pe elevii de gimnaziu şi liceu, ar trebui să fie prezenţi la școală doar jumătate din efectivul unei clase și să facă rotație cu cei de acasă la 1 sau 2 săptămâni.

În varianta a doua a scenariului cu numărul 2, toți elevii, indiferent de clasă și ciclu școlar, pot reveni în bănci doar prin rotație, urmând să facă schimb cu cealaltă jumătate de clasă la 1 sau 2 săptămâni.

Al treilea scenariu spune că orele se vor ţine exclusiv online, pentru toţi elevii, indiferent de ciclul de învăţământ. 

Potrivit documentului realizat de Ministerul Sănătății și obținut de Edupedu.ro, Inspectoratele Școlare Județene, DSP-urile și conducerile școlilor sunt cele care decid care este scenariul care “se aplică în orice moment” în fiecare școală în parte, iar pentru hotărârea finală este nevoie și de aprobarea Comitetului județean pentru situații de urgență.

Şi pentru autorităţile locale vara aceasta este una de foc, întrucât vor trebui să asigure, până în toamnă, printre altele: săpun lichid, hârtie igienică, antiseptic pe bază de alcool, dezinfectant pentru bănci, catedră şi podele, dar şi măşti pentru elevi, profesori, personal medical, de curățenie și personal auxiliar.

Documentul urmează să fie dezbătut săptămâna aceasta la Ministerul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura