Urzica- zona salvată de la deșertificare

urzica

La Urzica lupta cu deșertificarea a fost câștigată de om. De data aceasta de acel ”om” ce încearcă de 14 ani să readucă la viață natura distrusă în timp.

Potrivit ministrului Mediului, terenurile localității Urzica au fost împădurite. Acest lucru a dus de la salvarea de deșertificare a unei zone ce devenise cunoscută ca fiind deșertul din Olt.

Urzica- zona salvată de la deșertificare

Aici au fost plantate păduri de salcâm, gladiță, ulm, corcoduș, dud, plop și stejar, iar în toamnă plantările vor continua pe o altă suprafață de 19 ha.

urz3 Urzica- zona salvată de la deșertificare

” Urzica a fost în 2006 unul din punctele de pe harta României cu ZERO pădure. Să trăiești într-o zonă călduroasă a țării, cu terenuri nisipoase și fără nici măcar o oază de umbră și verdeață pare cel puțin o condamnare pe viață la deșert. Astăzi, condamnarea a fost clasată: 13% din suprafața comunei Urzica este pădure. Mai exact, peste 324 de ha de păduri de salcâm, gladiță, plop alb, corcoduș, ulm, dud și stejar. Pe lângă sutele de hectare de pădure plantată de la ZERO, Urzica mai are astăzi și perdele forestiere de protecție pe o suprafață de 42 de hectare. Vestea bună este că nu ne oprim aici: în toamna acestui an vom planta o altă pădure de 19 ha în cadrul campaniei O padure cat o tara. Chiar dacă, la început, ideea de „a ataca” deșertul cu pădure a părut cel puțin imposibilă, motivația noastră și a silvicultorilor noștri de a da sensul verde al comunității din Urzica s-a împlinit”, a postat pe pagina de socializarea a ministerului Mediului , Costel Alexe.

Lasă un răspuns