3 puncte de prim-ajutor pe timp de caniculă, în Slatina

centru

Judeţul Olt este sub avertizare Cod galben de caniculă zilele acestea, temperaturile prognozate, atât pentru zi, cât şi pentru noapte, fiind greu de suportat.

Meteorologii spun că ne așteaptă zile și nopți de foc, de aceea trebuie să fin foarte atenți la sănătate.

Temperaturile ridicate pot afecta sănătatea organismului, cele mai predispuse categorii fiind persoanele în vârstă sau cu alte afecțiuni. De aceea, Primăria Municipiului Slatina a hotărât să achiziționeze 3 puncte de prim-ajutor moderne, care să înlocuiască vechile corturi folosite în anii anteriori.

Cele trei puncte de prim-ajutor au fost deja amplasate în cele mai aglomerate zone ale orașului, respectiv pe Bulevardul A.I. Cuza, lângă sediul Poliției Rutiere, în zona Poștei, lângă Fântâna Speranței și în Piața Zahana. Slătinenii spun că acum beneficiază de condiții sunt mult mai bune decât cele oferite în anii precedenți, iar mulți dintre ei chiar vor apela cu încredere la serviciile oferite de medicii din cadrul Direcției de Asistență Socială Slatina.
Noile centre de informare și asistență medico-socială vor fi deschise în zilele în care există un cod de temperaturi extreme în vigoare, în intervalul orar 10 – 18, în zilele lucrătoare și 10 – 14 sâmbăta.

Potrivit reprezentanților Direcției de Asistență Socială Slatina acestea vor funcționa în zilele în care sunt în vigoare atenționări meteorologice de caniculă.
Fiecare cetățean care va avea nevoie de servicii de prim-ajutor va fi atent monitorizat de asistenții medicali ai Direcției de Asistență Socială Slatina, până în momentul în care va putea pleca în siguranță acasă sau, după caz, până la sosirea echipajelor medicale de urgență. De asemenea, aici, oamenii pot primi informații cu privire la protecția pe timp de caniculă sau cu privire la situația pandemică actuală.

Lasă un răspuns