AEP: 2.000 de români din diaspora s-au înscris până acum pentru votul la alegerile parlamentare

aep

De la 1 aprilie şi până în prezent, doar 2.000 de români din diaspora s-au înscris pe portalul online pentru votul la alegerile parlamentare. Aproape 1.400 dintre aceştia au optat pentru votul prin corespondenţă, iar 607 pentru votul la secţie, conform AEP.

Doar 2000 de români s-au arătat interesați să voteze prin corespondență, la alegerile parlamentare, potrivit mediafax.ro.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente (AEP), 1.393 au optat pentru votul prin corespondenţă, iar 607 pentru votul la secţia de votare.

Înregistrarea ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare a demarat la data de 1 aprilie şi se va încheia odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale.

După votul Parlamentului, alegerile parlamentare din acest an nu pot organizate mai devreme de 20 decembrie, cu posibilitatea să fie amânate pentru anul urmator, din cauza crizei generate de coronavirus.

Românii din diaspora care doresc să se înregistreze, trebuie să o facă pe portalul www.votstrăinătate.ro.

AEP precizează că actul de identitate românesc utilizat la înregistrare trebuie să fie acceptat de legislaţia românească – cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar. Certificatul de naştere şi titlul de călătorie nu fac parte din categoria documentelor de identitate

Lasă un răspuns