Focareale de pestă porcină africană se reaprind, în Olt

pesta

Dacă în primăvară, medicii veterinari din Olt anunțau că focarele de pestă porcină au fost stinse, iar oamenii își puteau crește din nou animale, acum aceleași autorități anunță că județul este din nou în epidemie de pestă porcină africană. Virusul a ajuns în mai multe gospodării dar și la o fermă din Olt. Proprietarii animalelor afectate de pesta porcină africană vor fi despăgubiți de stat.

”La acesta dată sunt active un focar de pestă porcină la o exploatație comercială din Valea Mare și de asemenea 16 focare sunt confirmate in gospodării din zona Corabiei confirmate în lunile iunie și iulie. Au fost eliminate 158 de suine”, a declarat Venera Popa, purtător de cuvânt al DSVSA Olt.

În continuare sunt mențiune restricții în zona de sud a județului dar și în zona Slatinei. La nivelul județului, târgurile de animale vii rămân închise, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire .

Totodată pentru prevenirea răspândirii bolii, autoritățile inclus zeci de localități din Olt în zona de protecție în care este interzisă comercializarea porcilor, a cărnii sau a preparatelor din carne de porc.

Lasă un răspuns