Primul caz de COVID 19 la Spitalul Schitu

spital-schitu

Spitalul Schitu nu este ocolit de COVID 19. În acest weekend a fost confirmat primul pacient infectat cu noul coronavirus. Imediat a fost deschisă o anchetă epidemiologică, iar cei 23 de pacienți de la Spitalul Schitu Greci, dar și 20 de angajați au fost testați de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt la COVID-19.

În rândul pacienților internați la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci a fost confirmat primul caz de coronavirus. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 73 de ani, care a fost trimisă vineri seara la Urgențe la Spitalul Slatina cu febră și insuficiență respiratorie acută. Rezultatul testului Covid-19, sosit sâmbătă seara a indicat că bătrâna s-a infectat cu noul tip de coronavirus.

Conducerea unității medicale a luat măsuri chiar înainte ca rezultatul testului să confirme îmbolnăvirea.

Specialiștii în sănătate publică au testat, astfel, duminică, 2 august, 23 de pacienți și 20 de angajați de la Spitalul Schitu Greci.

„În data de 31 iulie a fost trimisă, cu serviciul 112, o pacientă în vârstă de 73 de ani, cu sindrom febril și insuficiență respiratorie acută. Aşteptând rezultatul testului, s-a luat decizia ca toți pacienții, contacți cu aceasta, să fie izolați în pavilionul 6, pavilion pregătit cu saloane tampon. În seara zilei de 1 august, am fost informați de DSP că pacienta este contirmată pozitiv. În urma acestui rezultat, comitetul director s-a deplasat la unitate, pentru a organiza activitatea de testare a pacienților contacți, precum și a personalului. În prezent, aşteptăm rezultatele testelor și continuăm respectarea cu strictețe a recomandărilor epidemiologice în vigoare obligatorii în prevenirea răspândirii COVID-19, luând toate măsurile necesare în acest sens”, a declarat Mariana Marcu Leanca, directorul medical și purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Lasă un răspuns