44 de localități din Olt primesc bani de la Guvern pentru PUG-uri

pug

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a aprobat contractele de finanțare pentru Programul privind elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) şi a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU).

Prevederile bugetare pe anul 2020, pentru finanţarea elaborării şi/sau actualizării PUG-urilor şi a RLU sunt de 20.000.000 lei, dintre care sume reținute în valoare de 2.000.000 lei.

MLPDA a primit cereri pentru finanțare de la 39 de consilii județene, pentru 957 de unități administrativ-teritoriale (UAT) care au achiziționat servicii de elaborare a documentațiilor PUG, în diferite stadii (lucrări noi și lucrări în continuare), sumele solicitate totalizând 65.109.938,29 lei.

Guvernul alocă bani pentru 44 de localități din județul Olt pentru elaborarea sau actualizarea Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU).

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a aprobat contractele de finanțare pentru Programul privind elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) şi a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU) pentru mai multe localități din județul Olt. Suma totală va fi de 599.880 lei.

Este vorba despre: Baldovinești, Băbiciu, Bobicești, Brebeni, Bucinișu, Călui, Colonești, Corbu, Cungrea, Dănesa, Dobrun, Fărcașele, Găvănești, Ghimpețeni, Grădinari, Grădinile, Grojdibodu, Gura Padinii, Izbiceni, Izvoarele, Obârșia, Oboga, Osica de Sus, Perieți, Priseaca, Redea, Rusănești, Sâmburești, Scărișoara, Schitu, Slătioara, Spineni, Strejești, Topana,Traian, Urzica, Valea Mare, Vădastra, Vădăstrița, Vâlcele, Vitomirești, Vlădila, Voineasa și Vulpeni.

MLPDA a întocmit un punctaj în baza unor criterii, pentru fiecare criteriu fiind acordat un punct. În raport cu suma alocată (de 18.000.000 lei) și cu numărul total de puncte (3.073 lei), a fost stabilită valoarea pentru fiecare punct (5.857,47 lei).

În funcție de numărul de puncte obținut de fiecare UAT în urma analizei, a fost alocată, proporțional, suma aferentă. În cazul a 121 UAT-uri, suma obținută pe baza punctajului depășește valoarea solicitată de către consiliul județean pentru respectivul UAT, iar diferența rezultată, în cuantum de 915.548,41 lei, este redistribuită în mod egal către celelalte 836 UAT-uri care au solicitat o valoare mai mare decât suma rezultată conform punctajului.

Lasă un răspuns