Cadastru GRATUIT pentru oltenii din 18 localități

cadastru

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară continuă să întocmească cadastre și cărți funciare gratuit. Urmează ca locuitorii din 18 comune oltene să beneficieze de cadastru și cărți funciare realizate printr-un proiect finanțat cu bani europeni.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. La nivel național vor fi realizate măsurători în localități din peste 35 de județe.

,,Lucrările de cadastru general sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR). Printre acestea se numără și 18 comune din județul Olt. Procedura de achiziție publică se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafața totală estimată a comunelor aferente celor 261 de loturi este de 1.587.138 de hectare. Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot, pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea totală estimată este de 299.713.704 de lei (fără TVA). Anunțul a fost publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), astfel încât la această procedură pot depune oferte operatori economici din țară sau din străinătate care îndeplinesc cerințele solicitate de ANCPI. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 septembrie 2020,, anunță Cristina Mihăilescu, purtătorul de cuvânt al OCPI Olt.

Pentru această etapă, din Olt, au fost selectate comunele : Bălteni, Bârza, Bobicești, Cezieni, Cilieni, Dăneasa, Dobrosloveni, Drăghiceni, Fărcașele, Găneasa, Mihăești, Optași- Măgura, Priseaca, Radomirești, Scărișoara, Slătioara, Tătulești, Tia Mare.

Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

Lasă un răspuns