NOU FOCAR SARS CoV 2: Angajați de la centre de copii lucrează fără măști și s-au infectat

covidddddddd19191919

Opt angajaţi din cadrul mai multor centre care funcţionează în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova au fost confirmaţi cu noul coronavirus, a declarat, marţi, directorul instituţiei, Viorel Călin, anunță AGERPRES.

Potrivit acestuia, cazurile au fost depistate la trei centre pentru copii şi la un centru pentru adulţi în cadrul celei de-a cincea testări generale derulate de direcţie la nivelul centrelor din subordine.

Astfel, la Complexul de Servicii Comunitare “Cireşarii” Ploieşti sunt infectaţi până acum doi salariaţi, la Complexul de Servicii Comunitare “Sfânta Maria” din Vălenii de Munte este testat pozitiv un salariat, la Complexul de Servicii Comunitare Sinaia este un caz de COVID-19, iar la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi sunt infectaţi patru salariaţi.

În acest context, s-au dispus izolarea la domiciliu pentru salariaţii testaţi pozitiv şi pentru contacţii direcţi ai acestora, dezinfecţia spaţiilor şi retestarea tuturor angajaţilor şi a beneficiarilor centrelor unde au fost depistate cazuri de infectare.

În cadrul testărilor anterioare, au mai fost depistate cazuri de infectare cu noul coronavirus la şase angajaţi şi la un copil de la un centru al DGASPC Prahova.

Lasă un răspuns