Creșa 4 și GPP 8 din Slatina deschise în august

cresa

Creșa 4 de pe strada Zmeurei va fi deschisă și în luna august, această unitate de învățământ fiind și singura care a fost deschisă pentru copii și luna trecută.În continuare , atât copiii și părinții, cât și personalul de aici, au trebuit să respecte reguli stricte de igienă pentru a preveni și limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială a Primăriei Slatina sunt cei care fac, astfel, din nou apel la părinți pentru a fi cât mai atenți cu copiii lor acasă și să le măsoare cât mai des temperatura.

„Și în luna august, măsurile de securitate rămân aceleași, menținându-se regulile stricte de prevenire a îmbolnăvirii de Coronavirus, respectiv efectuarea triajului epidemiologic, păstrarea distanței și purtarea măștii de protecție de către părinți și de personalul de la creșă. Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Slatina fac apel la părinți să rămână în continuare la fel de receptivi, să fie atenți cu cei mici acasă și să le măsoare frecvent temperature”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei.

Printre regulile stricte de la creșă sunt programarea copiilor pe grupe de maximum 8, intrarea și ieșirea acestora fiind după un orar bine stabilit. Zilnic, așternuturile sunt schimbate, spălate și călcate. Totodată, și personalul este bine instruit pentru ca atunci când un micuț are simptomele unei răceli, acesta este dus în camera de izolare, pentru asigurarea asistenței medicale necesare până când unul dintre părinți vine să îl ia acasă.

În unitate au fost disponibile 36 de locuri.

Pentru copiii mai mari, ISJ Olt a deschis în august o grădiniță cu program prelungit. Aici ai fost alocate 17 locuri pentru copiii care părinții nu au cu cine să îi lase acasă.

Lasă un răspuns