Grupul de energie ceh CEZ negociază vânzarea activelor din România

001D11FF-6901-4C1F-8FFA-2B861141CB5A

Grupul de energie ceh CEZ a intrat în discuţii exclusive cu Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), cel mai mare administrator de proiecte mari de infrastructură la nivel mondial, pentru vânzarea operaţiunilor din România, anunță Ziarul Financiar.

Tranzacția ar putea ajunge la circa 1 miliard de euro, una dintre cele mai mari din sectorul de energie din ultimii ani, spun sursele ZF.

Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) administrează 129 de miliarde de dolari sub formă de active, din care cea mai mare parte sunt investite în proiecte de infrastructură, potrivit prezentării disponibile pe site.

Astfel 75% din activele MIRA sunt investite în infrastructură, urmată de imobiliar cu 15%, regenerabile cu 9% şi agricultură cu 1%. Ca zonă geografică, 49% din active sunt investite în Europa, Orientul Mijlociu şi Asia. MIRA investeşte în 33 de ţări, potrivit datelor de pe site-ul propriu.

Grupul CEZ a lansat oficial, în 9 septembrie 2019, procesul de vânzare a activelor pe care le deține în România, incluzând șapte companii, respectiv Distribuție Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power și CEZ România. De prreluarea de active CEZ s-a anunțat interesată și Hidroelectrica.

Lasă un răspuns