Revenim la traficul infernal din Balș! Repararea semafoarelor durează.

semafir3

După un an în care traversarea orașului Balș se făcea în timp relative scurt, acum va trebui să revenim la cozile infernale din trafic. Asta după ce 4 semafoare au fost vandalizate, iar reparare lor necesită timp. Garanția sistemului nu acoperă și pagubele produse de “nesimțirea” unor.

Traficul infernal din Balș  revine după ce pietonii s-au enervate pe semafoarele inteligente li au distrus aproape jumătate dintre acestea. Sistemul de semaforizare a fost pus în funcțiune anul trecut, iar timpul de așteptare pentru pietoni era calculat în funcție de intensitatea traficului.  Astfel că, orașul nu mai era traversat în ore, ci în câteva minute. Sistemul de semafoare “inteligent”   și-a arătat eficiență prin faptul că, au dispărut cozile infernale din trafic.

”4 din cele 10 semafoare au fost vandalizare. Acestora le -au fost distruse butoanele sau le-au fost smulse cablurile electrice din panourile de comandă. În acest moment sunt vizionate imaginile de pe camerele de supraveghere, iar în funcție de rezultat va fi anunțată Poliția”, a declarat Cristian Popescu, purtător de cuvânt al Primăriei Balș.

Din păcate, șoferii vor trebui să se reobișnuiască cu traficul greu din Balș, deoarece garanția semafoarelor nu acoperă și reparațiile în urma vandalizării. Astfel că, acum cei de la drumurile naționale trebuie să demareze o procedura de achiziție publică, pentru mentenanța sistemului de semafoare.

” Semafoarele din Balș au fost distruse, iar repararea lor va dura fiindcă nu avem un contract de mentenanță. Garanția nu acoperă și distrugerea lor, ci doar defecțiunile ce pot apărea.Acum trebuie să demaram procedurile de achiziție publică pentru servicii de mentenanță. Nu este vorba de o valoare mare, ci de reparații ce vor dura mult ca și timp”, a spus Adrian Motorga, director SDN Slatina.

 Semafoarele au fost instalate  în iulie anul trecut, în urma demersurilor făcute de senatorul Siminica Mirea iar valoarea investiției efectuate de către CNAIR s-a ridicat la circa 1, 3 milioane lei. Acest sistem a venit ca o alternativă până la finalizarea Centurii Ocolitoare, parte a Drumului Expres Craiova- Pitești pentru traficul infernal din orașul de pe Olteț.

Lasă un răspuns