COVID 19, subiect de dezbatere electorală

Alegeri-locale

Săptămâna trecută mai multe partide politice și-au prezentat candidații pentru alegerile locale. Unii, deși candidează pentru a ocupa șefia administrațiilor locale, au anunțat că nu sunt de acord cu organizarea scrutinului electoral în contextul actual.

Unul dintre cei care pun mai presus de vot sănătatea oamenilor este candidatul Pro România la Primăria Slatina, Marius Bălașa.

”Știu că vremurile sunt tulburi, că trăim într-o incertitudine și gândurile dumneavoastră sunt îndreptate spre alte situații îngrijorătoare. Din păcate însă, fie că vrem, fie că nu, alegerile locale ne bat la ușă. Datele statistice prezentate în media și măsurile de prevenție impuse populației obligă la amânarea alegerilor locale. Cu toate acestea, spre interesul unora, se pare că se vor organiza în 27 septembrie. Dacă situația este gravă, de ce se organizează alegeri? Cine poate da asigurări că vor fi luate măsuri de siguranță de 100% în secțiile de votare? Nimeni!Ca orice cetățean al acestui frumos oraș, mă declar îngrijorat de acest aspect și nu pot decât să sper că, odată luată această decizie, vor fi luate și toate măsurile de protecție împotriva COVID 19 pentru oamenii care vor fi prezenți în secțiile de votare pe 27 septembrie. Personal, consider că siguranța cetățenilor trebuie pusă mai presus de orice interese și ambiții”, a declarat Marius Bălașa.

În schimb, fostul coleg de partid al candidatului Pro România, liberalul Marian Vasile, consideră că de fapt cei care fac aceste declarații le este frică că vor pierde alegerile.

”Am auzit destule voci care spuneau ca nu trebuie să se țină alegeri în următoarea perioada, motivul fiind pandemia de coronavirus. Din ceea ce am observat, cei mai înfocați susținători ai acestei idei sunt membrii sau susținători ai unor partide care nu stau deloc bine în actualele sondaje, care consideră că timpul, în funcție de modul în care va fi gestionată această criză, le va întări capitalul politic, stând la cotitură și așteptând ca actualul guvern PNL să facă greșeli.Eu cred că în această perioada dificilă trebuie să dăm cu toții dovadă de maturitate și să acționăm doar în interesul cetățeanului, în interesul României, să spunem adevărul și sa găsim soluții pentru a trece cu bine peste aceasta situație atât de complicată.Primul pas este sa relegitimăm clasa politica, iar pentru asta trebuie să trecem prin alegerile locale și parlamentare.Nu putem tergiversa la infinit aceasta situație și nu ne putem ascunde precum struțul cu capul în nisip, prefăcându-ne ca nu există altă alternativă decât amânarea.Amânarea înseamnă creșterea neîncrederii electoratului în sistemul politic și administrativ”, a declarat Marian Vasile, primar Studina.

Lasă un răspuns