Trași pe dreapta doar pentru că nu au numere românești

politia

Poliţiştii rutieri au verificat aproape 4.000 de autovehicule înmatriculate în alte state, în cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional pe parcursul a două zile şi au reţinut 54 de certificate de înmatriculare eliberate de autorităţi din alte state, cele mai multe pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării de răspundere civilă auto, potrivit Agerpres.

“În zilele de 5 şi 6 august, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – IGPR, au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalităţii documentelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

În cadrul acţiunii, au acţionat zilnic, în medie, 1.226 de poliţişti rutieri, fiind verificate 19.021 de autovehicule, dintre care 3.985 erau înmatriculate în alte state.

“Pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate 8.995 de sancţiuni contravenţionale, din care 8.230 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state le-au fost aplicate 932 de sancţiuni contravenţionale”, arată sursa citată.

Totodată, la nivel naţional, au fost reţinute 861 de permise de conducere (74 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) şi au fost retrase 378 de certificate de înmatriculare (54 de certificate eliberate de autorităţi din în alte state).

Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 18 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, iar 18 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

“De asemenea, au fost constatate 106 infracţiuni, din care 13 săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state”, precizează IGPR.

În primele 6 luni ale anului 2020, autovehiculele înmatriculate în alte state au fost implicate în 447 de accidente rutiere, care avut drept consecinţe decesul a 46 de persoane, rănirea gravă a 149 de persoane şi rănirea uşoară a altor 463.

Lasă un răspuns