Criminal arestat după un an

criminal

Tribunalul Bucureşti a admis, marţi, cererea Parchetului General privind arestarea preventivă a unui bărbat, acuzat că l-a ucis în octombrie 2019 pe pădurarul Liviu Pop din Maramureş.

“La data de 10 august 2020, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 de ore faţă de un inculpat, pentru comiterea în concurs real a infracţiunilor de ultraj (în modalitatea omorului săvârşit împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), tâlhărie calificată şi uz de armă fără drept”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul General.

În ordonanţa de reţinere, procurorii au arătat că, pe 16 octombrie 2019, în jurul orei 19,45, în condiţii de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situată în raza oraşului maramureşean Târgu Lăpuş – sat Rogoz, inculpatul – în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, pentru a-şi asigura scăparea, dar şi pentru păstrarea bunului sustras – l-a ucis prin împuşcare pe pădurar cu arma aflată în acel moment în posesia şi dotarea acestuia.

Pădurarul Liviu Pop avea 30 de ani. El era angajat al Direcţiei Silvice Maramureş de şapte ani, era căsătorit şi avea trei copii.

Parchetul General a preluat în noiembrie 2019 ancheta în acest caz, după ce peste 30.000 de oameni au semnat o petiţie în care solicitau ca dosarul să fie mutat din Maramureş, deoarece existau suspiciuni că investigaţiile nu erau făcute imparţial.

Lasă un răspuns