Cercetătorii au creat un spray nazal împotriva coronavirusului, mai eficient ca masca de protecție

nasssssss

Un spray nazal ar putea ajuta la prevenirea răspândirii coronavirusului și să fie mai eficient decât purtatul măștii de protecție, spun oamenii de știință. 

  • Experții speră că acest spray va fi o soluție temporară pentru ca oamenii să evite infectarea cu SARS-CoV-2
  • Testele de laborator au arătat că micile proteine pot bloca coronavirusul să intre în celule

AeroNabs conține nanocorpi, proteine imune asemănătoare anticorpilor care se găsesc în sângele cămilelor, lamelor și alpacelor. Nanocorpii din formulă sunt însă sintetici și au fost creați să acționeze împotriva SARS-CoV-2, virusul din spatele pandemiei.

Testele de laborator au arătat că micile proteine – un sfert din mărimea anticorpilor găsiți la oameni – pot bloca coronavirusul să intre în celule. Dar formula AeroNabs trebuie să fie probată în teste clinice, pentru a determina dacă întradevăr previne infecția unei persoane.

Nanocorpii sunt atât de mici încât versiunile sintetice pot fi produse în masă rapid, spun cercetătorii.

Nanocorpii au fost descoperiți inițial într-un laborator din Belgia la finalul anilor 1980 și de atunci au provocat oamenii de știință din întreaga lume.

Nanocorpii s-au dovedit eficienți împotriva unor coronaviruși similari în trecut, inclusiv SARS. Aceștia sunt similari cu anticorpii umani, care sunt proteine imune produse de corp ca răspuns la infecția cu un patogen.

SURSA: ANTENA 1

Lasă un răspuns