Controale la ‘sânge’ în magazine

dsvsa

Pentru a evita îmbolnăvirea oamenilor inspectorii sanitar veterinari au făcut în ultimele săptămâni o serie de controale drastice.

Aproximativ 20 de kilograme de carne și preparate din carne, dar și produse lactate au fost retrase de la comercializare pentru că erau neetichetate și cel mai probabil expirate. Pe lângă acestea neconformități grave, au fost depistate și alte deficiențe fiind aplicate amenzi în valoare totală de aproximativ 1 miliard de lei vechi.

În plin sezon estival, reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt au intensificat acțiunile de control. Au fost vizate magazinele alimentare, terasele și supermarketurile pe de raza județului nostru. Astfel, în perioada 1 iulie-10 august au fost efectuate aproximativ 300 de controale, fiind constatate multe nereguli privind respectarea măsurilor de prevenire a noului coronavirus. Amenzile aplicate au fost usturătoare. Etichetarea neconformă și transabilitatea necorespunzătoare, nerespectare măsurilor impuse de pandemie dar nici nerespectarea condițiilor de igienă sunt câteva dintre neregulile depistate de inspectorii DSVSA Olt.

În urma acțiunilor de control, inspectorii ai găsit produse neconforme care puteau pune sănătatea consumatorilor în pericol, acestea fiind retrase de la comercializare.

‘Au fost reținute oficial și dirijate către unitățile de neutralizare o cantitate de aproximativ 19 kilograme din carne și preparate din carne’, a spus Venera Popa , purtător de  cuvânt al DSVSA Olt.   

Reprezentanții DSVSA Olt au aplicat amenzi în valoare totală peste 95.000 de lei și zeci de avertismente.

Lasă un răspuns