Olt: 42 de accidente, produse din cauza bicicliștilor

41D5E080-3AAD-43A5-B0B4-5D81DA61E89E

La nivel județului Olt, de la începutul anului, și până în prezent, pe drumurile publice s-au înregistrat 42 de accidente, produse pe fondul indisciplinei bicicliștilor. În urma acestor accidente, 2 persoane au decedat, 12 au fost rănite grav și alte 28 de persoane au fost rănite ușor.

Pentru a evita aceste evenimente neplăcute ce au la bază indisciplina bicicliștilor,  polițiștii rutieri au derulat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic.

Polițiștii au acționat pentru combaterea abaterilor săvârșite de către bicicliști și pietoni, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

“În doar 4 ore, polițiștii au constatat 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 266 de sancțiuni contravenționale (dintre care 195 au fost aplicate  bicicliștilor). Dintre abaterile săvârșite de bicicliști, 42 au fost depistați sub influența alcoolului, 2 fără a purta veste reflectorizante, 21 având defecțiuni la sistemul de frânare/ lipsă sistem sonor biciclete și  6 efectuând traversări neregulamentare.” se arată într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns