POLIȚIȘTII OLTENI IES ÎN STRADĂ

POLITISTII

În perioada 14-16 august, în contextul evenimentelor organizate în județul nostru, cu ocazia Sărbătorii religioase ,,Adormirea Maicii Domnului”, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean OLT vor desfășura misiuni specifice, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, atât în localități, precum și pe drumurile publice.

În cele 3 zile, aproape 250 de polițiști olteni se vor afla la datorie, zilnic, și vor desfășura misiuni specifice, atât pentru asigurarea și menținerea ordinii și siguranței publice, cât și pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus a populației.

Astfel, polițiștii rutieri vor asigura prezența activă pe căile de acces spre lăcașurile de cult, pe principalele drumuri naționale, în punctele cu risc crescut de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației rutiere și pietonale în orașe și pe principalele drumuri din județ.

Această Sărbătoare trebuie petrecută cu prudență, să se evite zonele aglomerate și să fie respectate, cu strictețe, măsurile de protecție dispuse de autorități, atât pentru protecția individuală, cât și pentru a-i proteja pe cei din jur și pentru a reuși împreună să limităm numărul de persoane infectate cu acest virus.

Pentru a se bucura de timpul liber, recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă, activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, în vederea limitării răspândirii noului tip de coronavirus.

În cazul în care veți face deplasări în diferite zone turistice, la iarbă verde, la biserică sau în alte locuri publice, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți precauți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător, să fiți atenți la copiii care vă însoțesc, să purtați masca de protecție individuală și să păstrați distanțarea fizică, în locurile în care aceste măsuri sunt obligatorii.

În cazul organizării și participării la diferite evenimente private, vă reamintim că în spațiile închise sunt permise doar cele la care participă maxim 20 de persoane, iar la cele în spații deschise trebuie să participe maxim 50 de persoane, în mod obligatoriu cu respectarea regulilor de distanțare fizică și protecție sanitară, pentru a nu intra sub incidența legii și a fi pasibili de sancțiuni.

De asemenea, conducătorilor auto le transmitem următoarele sfaturi preventive:

  • Conduceți prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului!
  • Asigurați-vă înaintea efectuării oricărei manevre!
  • Evitați depășirile riscante!
  • Respectați regimul legal de viteză!
  • Respectați indicațiile polițiștilor rutieri!
  • Nu conduceți vehicule dacă ați consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe psihoactive!
  • În cazul în care vă deplasați cu mijloace de transport în comun, vă rugăm să purtați corect masca de protecție individuală și să vă dezinfectați mâinile!

Vă dorim să aveți Sărbători liniștite, fără evenimente neplăcute!

Lasă un răspuns