Vor fi sau nu obligați elevii să poarte masca în timpul orelor?

masca

Vor fi sau nu obligați elevii să poarte masca în timpul orelor? În timp ce premierul Orban și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru spun vehement că este necesară și obligatorie masca de protecție în sălile de clasă, Institutul Naţional de Sănătate Publică crede că masca ar trebui pusă doar în pauze.

Mai mult, acest punct de vedere este susținut și de Ministerul Sănătății. Potrivit secretarului de stat, Horațiu Moldovan, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru consideră că masca trebuie să fie obligatorie pentru elevi și profesori, înclusiv în timpul orelor.

“Fără doar şi poate, Ministerul Sănătăţii are acelaşi punct de vedere cu prim-ministrul”, a afirmat, joi, Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, la Antena 3.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) susţine că masca nu este nevoie să fie purtată în tot acest interval, ci doar în pauze.

Între timp, Guvernul a anunțat că noul an școlar va începe pe 14 septembrie, după trei scenarii, totul depinzând de evoluția epidemiologică a pandemiei de coronavirus în România.

SURSA: Observator, Antena1

Lasă un răspuns