Haosul este la ordinea zilei în Guvern, iar din această brambureală a lui Orban și a Guvernului său au de suferit elevii, profesorii și părinții, cei care nu știu ce se va întâmpla din septembrie cu școlile

EDB06E8D-0B3F-4293-AFDA-5BB0957E766C

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică, pe site-ul instituţiei, un proiect de lege care prevede că activităţile didactice care necesită prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ pot fi suspendate în perioada stării de alertă, la propunerea Consiliului de Administraţie a unităţii de învăţământ preuniversitar şi cu cu aprobarea prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă sau a Comitetulului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, după caz. Totodată, pe durata stării de alertă, activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a studenţilor în instituţiile de învăţământ superior pot fi suspendate prin hotărâre a Senatului universitar, cu respectarea măsurilor stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătăţii şi Ministrului Educaţiei şi Cercetării, mai arată proiectul.
Pe marginea acestui subiect, conducerea ALDE Olt a făcut următoarele precizări:

  • Ministerul Educației, sub conducerea dnei Anisie sau dna pepsiglas, ne anunță că lucrează la un proiect de lege despre cum se pot suspenda activitățile didactice.
  • Exact, cu o lună înainte de începerea școlii dna Anisie e preocupată de cum suspendă cursurile, nu de cum începe școala.
  • Guvernul Orban e lipsit de soluții, de idei pentru a începe anul școlar din luna septembrie. În lipsă de soluții, Guvernul Orban face doar ce știe mai bine: suspendă.
  • Când nu au știut cum să gestioneze situația generată de pandemie, Guvernul PNL ne-a închis în case. Pentru că habar nu au cum să gestioneze deschiderea restaurantelor, Guvernul PNL ține restaurantele închise.
  • Acum, pentru că nu știu cum să deschidă școlile, cei din Guvernul PNL caută soluții pentru a suspenda cursurile.
  • Haosul este la ordinea zilei în Guvern, iar din această brambureală a lui Orban și a Guvernului său au de suferit elevii, profesorii și părinții, cei care nu știu ce se va întâmpla din septembrie cu școlile.

Lasă un răspuns