Haosul este la ordinea zilei în Guvern, iar din această brambureală a lui Orban și a Guvernului său au de suferit elevii, profesorii și părinții, cei care nu știu ce se va întâmpla din septembrie cu școlile

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică, pe site-ul instituţiei, un proiect de lege care prevede că activităţile didactice care necesită prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ pot fi suspendate în perioada stării de alertă, la propunerea Consiliului de Administraţie a unităţii de învăţământ preuniversitar şi cu cu aprobarea prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă sau a Comitetulului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, după caz. Totodată, pe durata stării de alertă, activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a studenţilor în instituţiile de învăţământ superior pot fi suspendate prin hotărâre a Senatului universitar, cu respectarea măsurilor stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătăţii şi Ministrului Educaţiei şi Cercetării, mai arată proiectul.
Pe marginea acestui subiect, conducerea ALDE Olt a făcut următoarele precizări:

  • Ministerul Educației, sub conducerea dnei Anisie sau dna pepsiglas, ne anunță că lucrează la un proiect de lege despre cum se pot suspenda activitățile didactice.
  • Exact, cu o lună înainte de începerea școlii dna Anisie e preocupată de cum suspendă cursurile, nu de cum începe școala.
  • Guvernul Orban e lipsit de soluții, de idei pentru a începe anul școlar din luna septembrie. În lipsă de soluții, Guvernul Orban face doar ce știe mai bine: suspendă.
  • Când nu au știut cum să gestioneze situația generată de pandemie, Guvernul PNL ne-a închis în case. Pentru că habar nu au cum să gestioneze deschiderea restaurantelor, Guvernul PNL ține restaurantele închise.
  • Acum, pentru că nu știu cum să deschidă școlile, cei din Guvernul PNL caută soluții pentru a suspenda cursurile.
  • Haosul este la ordinea zilei în Guvern, iar din această brambureală a lui Orban și a Guvernului său au de suferit elevii, profesorii și părinții, cei care nu știu ce se va întâmpla din septembrie cu școlile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura