Începe Festivalul de Film și Istorii

film

Adrian Cioroianu, Ada Milea şi Mircea Baniciu vin în primul weekend al Festivalului de Film şi Istorii Râşnov, potrivit brasovstiri.ro.

Un cocktail cultural a la FFIR, cu acces gratuit, dar locurile limitate pentru siguranţă (maxim 250 de persoane) în Cetatea Râşnov. Publicul este asteptat în cele 10 zile să consume cultură în mod responsabil.

În timpul zilei ne vom delecta cu dezbateri ce vor fi transmise live atât pe pagina de Facebook a festivalului, cât şi pe canalul Youtube. Trecutul va fi analizat, prin dezbateri precum cele despre Trianon, momentul 23 august 1944 între realitate şi mistificare sau germanii din România după al Doilea Război Mondial, păstrându-se totuşi atenţia şi asupra viitorului, în încercarea de a anticipa ce va urma (Reevaluări şi reflecţii despre viitorul Europei, Libertatea presei în perioade de criză, Ce şi cum învaţă învingătorii? etc.).

Continuăm serile cu concerte bine asortate, de la Ada Milea şi Mircea Baniciu până la Adrian Despot şi om la lună. Nopţile le vom petrece tot sub cerul liber, în aerul răcoros de munte, vegheaţi de cetate, cu filme special alese, unele în premieră în România (Jojo Rabbit, Promisiunea zorilor/La promesse de l’aube, La poarta eternitâţii / At eternity’s gate, Secrete oficiale / Official secrets s.a.). Nu vor lipsi nici filmele documentare, înscrise în competiţie sau secţiunea specială, acestea putând fi urmărite online.

Programul complet este disponibil pe website si Facebook: www.ffir.ro / www.facebook.com/filmsiistoriirasnov

FFIR este fuziunea dintre trecut şi viitor, 10 zile şi un spaţiu în prezent, în care oameni din culturi, medii şi generaţii diferite, ajung împreună din acelaşi motiv: din pasiunea pentru filme bune, concerte faine şi nopţi de neuitat în grădina Cetăţii Râşnov.

Tema principală de anul acesta este Război şi Pace, iar evenimentul a fost gândit şi planificat pentru a se desfăşura în două etape: 17 – 26 iulie şi 21 – 30 august 2020.

Lasă un răspuns