Congres atipic al PSD, Ciolacu ales online!

PSD Congres Slatina

Pandemia a stricat rânduiala în partidele politice. Social democrații au avut de suferit deoarece Congresul a fost amânat încă de la începutul anului, fapt ce i-a pus pe aceștia în ipostaza de a nu avea un lider ales în mod statutar. Într-un final Congresul PSD a avut loc sâmbătă.

Congresul Extraordinar al PSD s-a desfășurat în 39 de centre din țară, județul nostru fiind un astfel de centru. 54 de delegați olteni, aleși locali, membri ai Comitetului Executiv Județean, dar și parlamentarii olteni au luat parte la lucrările acestui congres. Cei cu drept de vot au fost prezenți la sediul PSD din Slatina și Dealul Grădiște, în aer liber.

Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a precizat că deși acest Congres este atipic, fiind desfășurat online, era totuși nevoie de alegeri.

Marius-Oprescu Congres atipic al PSD, Ciolacu ales online!

„Este un congres atipic pentru PSD și pentru întreaga clasă politică. Este un congres online desfășurat în 39 de centre interconectate prin camere web și sonorizate, astfel încât să ținem aceste alegeri interne. Cred că era nevoie de validarea conducerii statutare și nu intermediare pentru că urmează două rânduri de alegeri importante și cred că atât oamenii din interiorul partidului, cât și partenerii externi și contracandidații noștri vreau să știe cu cine stau de vorbă și care este conducerea legitimă a PSD. Astăzi, așa cum decurg lucrările, acest lucru se va întâmpla și cu toții ne dorim ca după acest Congres să se aștearnă liniștea în cadrul PSD și să ne pregătim că mai avem cinci săptămâni până la alegerile locale pe care cred, cu încredere, că le com câștiga”, a spus Oprescu.

Emil-Mot Congres atipic al PSD, Ciolacu ales online!

Emil Moț, președintele executiv al PSD Olt, a declarat că partidul trebuia să intre în alegerile locale cu o conducere statutară. „Într-adevăr este ceva nou. Este ceva nou și pentru noi, dar și pentru toată lumea, dintr-un singur motiv. Partidul Social Democrat trebuia să intre în aceste alegeri cu o conducere statutară, este principalul motiv pentru care am decis să facem acest congres, a decis conducerea interimară și noi toți am fost de acord. PSD-ul va câștiga acest alegeri nu numai aici la Olt, dar va câștiga și alegerile locale din țară. Avem nevoie de o conducere statutară ca să putem să intrăm cu toate forțele în aceste alegeri. Pentru asta le doresc succes celor care candidează astăzi (sâmbătă n.r.) și să câștigăm alegerile”.

Renica-Diaconescu Congres atipic al PSD, Ciolacu ales online!

Senatorii PSD, alături de partid

congres-psd Congres atipic al PSD, Ciolacu ales online!

Senatorii de Olt, Renică Diaconescu și Siminica Mirea au fost prezenți sâmbătă pe Dealul Grădiște. Cei doi au făcut declarații de presă.

siminica-Mirea Congres atipic al PSD, Ciolacu ales online!

„Partidul să stea într-un interimar destul de lung poate crea o stare de neliniște până la urmă și de nesiguranță în rândul partidului și nu numai a celor din vârf ci și a celor de la baza partidului. Era nevoie pentru că dacă nu ai o conducere statutară nu poți să iei anumite decizii și cred că Partidul Social Democrat a ajuns în faza în care trebuie să ia niște decizii radicale pentru un alt drum pe care trebuie să se așeze acum.”, a declarat Renică Diaconescu.

„Eu cred că acest congres era necesar și cred că după această zi vom ieși și mai întăriți. Președintele va fi un președinte care să poată să reseteze partidul, să spun așa. Va fi un nou început, iar PSD cred se va transforma în cel mai mare partid așa cum a fost până acum. Da, era nevoie de acest congres pentru stabilitatea partidului”, a punctat Siminica Mirea.

PSD Olt susține echipa lui Marcel Ciolacu, care a vorbit în ultima perioadă de reconstrucția partidului, despre un viitor al acestui partid care poate deveni din nou cea mai puternică formațiune politică.

Lasă un răspuns