Primarii în rândul elevilor prin intermediul Facebook

mesaj

Astăzi peste 57.000 de elevi din Olt au început școală sau grădinița. Deși nu au fost organizate festivități de deschidere edilul Slatinei, dar și alți primari din Olt au avut mesaje pentru cei mici.

Pentru că nu au putut fi prezenți în rândul lor, autoritățile locale au transmis mesaje prin intermediul paginilor online.

”Acest nou an şcolar este unul atipic, imprevizibil, dominat de contextul pandemiei. Începe astăzi, însă nimeni nu poate garanta că lucrurile vor evolua în direcţia normalităţii. Cu toţii ne străduim să facem faţă acestei provocări, să ne adaptăm şi să găsim soluţiile potrivite, astfel încât copiii şi dascălii noştri să fie în siguranţă la şcoală.​Sunt convins că împreună, cu responsabilitate şi curaj, cu respectarea regulilor de protecţie, igienă şi distanţare, vom reuşi să depăşim orice obstacol ce ar putea apărea pe acest drum important al educaţiei.​Dragii mei, vă doresc multă sănătate, spor şi succes la învăţătură, note mari şi premii cât mai multe la competiţiile şcolare”, a transmis Emil Moț, edilul Slatinei.

Un mesaj pentru elevi, părinți dar și pentru dascăli a atransmis și șeful învățământului oltean

”Pentru fiecare dintre noi luna septembrie are o însemnătate specială. Începutul școlii îl asociem cu inocența copilăriei, cu primele dorințe de a reuși, sau cu zâmbetul ocrotitor al părinților și al profesorilor. Până acum, începutul unui alt an școlar era un moment de sărbătoare, de bucurie a revederii cu profesorii și colegii de clasă. Astăzi există neîncredere, scepticism, îngrijorare. Este un început de an școlar cum nu ar mai trebui să fie niciodată. De aceea vă cer tuturor prudență, simț al răspunderii și implicare. Școala are nevoie de noi toți pentru ca la final performanța noastră să fie sănătatea elevilor, părinților și a profesorilor. Dragi colegi, știu că e greu să fim conectați la alte emoții decât acelea de la începutul anului școlar trecut, dar sunt sigur că peste puțin timp vom reveni la viața și la profesia care într-adevăr ne reprezintă. Vom avea o nouă șansă de a dovedi că suntem încrezători în destinul nostru și că suntem, chiar în aceste momente, capabili de performanță. Astăzi suntem datori să-i pregătim pe copii pentru viață mai mult decât pentru orice alt examen. La sfârșitul anului școlar trebuie să răspundem toți ”Prezent„ la întrebările Vieții. Dragi elevi, trebuie să conștientizaţi atât importanţa educaţiei din şcoală, cât și respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului! Cultivați-vă mintea și inima prin lectură, dar fiți activi și în viața socială! Gândiți-vă la părinții, bunicii și la profesorii voștri! Fiți rebeli în sensul frumos! Luați atitudine față de cei care nu sunt responsabili și în catalogul sufletului nostru veți avea media 10!Dragi părinţi, avem convingerea că preţuiţi şcoala şi pe cei care o slujesc şi știm că aveţi, ca întotdeauna, multe aşteptări legate de viitorul copiilor dumneavoastră. Aceste aşteptări vor deveni certitudini printr-o permanentă colaborare a dumneavoastră cu şcoala şi comunitatea locală. Fiți alături de copiii dumneavoastră și încurajați-i permanent! Au nevoie atât de sfatul profesorilor, cât și de dragostea părintească! Vă urăm ca 2020-2021 să fie un an şcolar cu împliniri! În numele Inspectoratului Școlar Județean Olt și al meu, vă doresc multă sănătate și mult succes în noul an școlar!”, a spus Victor Iacobescu, inspector general ISJ Olt.

Lasă un răspuns