Slatina, Vădăstrița, Izvoarele și Balș- primele cazuri de COVID 19 în școli

scoli

Școala a început cu stângul, în Olt. Încă din prima zi de școală au fost raportate primele îmbolnăviri cu noul coronavirus din rândul cadrelor didactice.

S-a întâmplat în doua școli din Slatina, și câte  una din Balș, Izvoarele și Vădăstrița. La aceasta din urmă, profesorul infectat a revenit în activitate după data de 1 septembrie, ulterior fiind depistat pozitiv. Acesta intrat în contact  cu ceilalți colegi astfel că, pentru această școală se impune aplicarea scenariului roșu.

” În acest moment DSP ne-a raportat cinci cazuri de cadre didactice infectate cu noul coronavirus. La școala din Vădăstrița s-a impus codul roșu, urm-nd să se ia o decizie și în aczul celor lalte”, a spus Victor Iacobescu, inspector general ISJ Olt .

În Slatina au fost depistați pozitiv câte un cadru didactic de la Liceul Teoretic ”Nicolae Titulescu”- un profesor de muzică, și la școala ”Nicolae Iorga”.

Totodata și un alt cadru didactic de la un liceu din Balș a fost depistat pozitiv. În urma anchetelor epidemiologice , se pare că, aceștia  nu au intrat în contact cu ceilalți colegi.

Pentru cele patru școli , astăzi , Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua o decizie.

Lasă un răspuns