În plină pandemie de COVID-19, polițiștii olteni sfidează legea

Polițiștii oltenii sfidează legea!

În plină pandemie de Coronavirus, oamenii legii, nu țin cont de regulile impuse de starea de alertă, dar au pretenția ca cetățenii să o facă! De ce spun asta? Pentru că, noaptea trecută, un grup mixt, format dintr-un polițist și un jandarm a fost surprins, într-o sală de jocuri de noroc din Slatina, stând în mijlocul jucătorilor fără a purta mască de protecție. Cei doi oameni ai legii, erau în timpul serviciului deoarece în fața cazinoului aveau parcată mașina din dotare, iar fără nicio jenă, au pătruns în sala de jocuri de noroc, unde au stat mai mult de două ore, ore pentru care statul român îi plătește ca să asigure siguranța cetățenilor, însă ce să vezi, aceștia preferă să stea la căldurică, că de, a venit toamna și serile sunt cam friguroase. Toți jucătorii purtau cu responsabilitate măștile de protecție căci așa vrea Orban, dar cei doi, polițistul și jandarmul, nu știu că starea de alertă a fost prelungită și nimeni, dar absolut nimeni, nu este scutit de la respectarea regulilor de protecție?

A început școala, copiii sunt obligați să poarte masă de protecție. Micuții se chinuie doar să învețe carte, iar unii, care ar trebui să respecte legea și să lupte pentru siguranța cetățenilor ce fac, o sfidează? Ce exemplu dau acești doi bărbați preșcolarilor? Legea este pentru toți sau doar pentru cei fraieri care știu să se supună de frica amenzilor?

În cursul zilei de azi, am stat de vorbă cu mai mulți angajați ai sălilor de jocuri de noroc de pe raza municipiului Slatina și am aflat că această poveste este veche. Cu regularitate, polițiștii și jandarmii frecventează cazinourile în timpul serviciului, se servesc cu cafele sau sucuri pe gratis, căci de, au salariile mici și nu își permit săracii să își cumpere ceva de băut, pierd ore în șir printre jucători și nu poartă mască. De ce?

În cazul în care nu știau, le reamintesc jandarmului și polițistului că în data de 14 septembrie, Guvernul României s-a reunit în şedinţă, pentru a aproba hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile. Această măsură a fost luată din cauza creșterii alarmante a numărului de infecții cu COVID-19 în rândul românilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura