OLT: 3 elevi și 1 profesor – pozitivi la COVID 19

covid scoli

La o săptămâna de la începerea școlii, alte trei clase intră în codul roșu după ce au fost depistați câte un elev pozitiv cu SARS CoV 2. Este vorba despre câte un copil de la câte o clasă de a II a de la Colegiului Național „Ion Minulescu” din municipiul Slatina, altul din clasa a XI a de la Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian” Slatina și la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din municipiul Caracal a fost depistat pozitiv un elev din clasa a XII a.

Aici s-a trecut deja la scenariul roșu, în urma deciziilor luate de autoritățile județene.

Cele trei cazuri au fost anunțate de DSP Olt, iar potrivit directorilor unităților de învățământ cei trei nu au venit la școală de joi. Concret, cazul băiețelului de la Minulescu- acesta este în clasa a II a și este contact direct al tatălui. De altfel și mama acestuia a fost declarată pozitiv. Băiatul este asimptomatic. Întreaga familie este internată la SJU Slatina.

Cazul elevului de la LT ”Mihai Viteazu” – acesta a venit la școală marți și miercuri, iar joi deja se simțea rău. În incinta liceului a purtat mască de protecție.

Cazul elevei de la LT ”PS AURELIAN”- acesta a venit miercuri la școală, este în clasa a XI a iar surse apropiate fetei spun că este însărcinată în luna a VII a. În prezent este internată la SJU Slatina, iar o echipă de ginecologi îi monitorizează și evoluția sarcinii.

Potrivit inspectorului ISJ OLT, Victor Iacobescu, cele trei clase au trecut sub cod roșu, se învață online

Totodată, astăzi, a mai apărut un caz de coronavirus în rândul cadrelor didactice de la Structura Drăgănești Olt a Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina.

Lasă un răspuns