Microbuze școlare, PERICOL PUBLIC

microbuze scoala

Polițiștii au făcut controale FULGER și au dat peste 100 de amenzi. Microbuzele școlare sunt periculoase pentru copii. Asta au constatat oamenii legii care au dat peste o sută de amenzi la o acțiune de verificare. Microbuze școlare în care nu s-a găsit copia conformă a licenței de transport, fără foaie de parcurs, în care elevii erau transportați fără centură de siguranță au fost oprite de polițiști. Oamenii legii au dat peste 100 de amenzi și au retras certificate de înmatriculare, conform Mediafax.

Potrivit Poliției Române, polițiștii din toată țară au verificat, săptămâna trecută, șoferii de autovehicule destinate transportului de elevi, dacă se utilizează centurile de siguranță și dacă sunt respectate normele rutiere și măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost controlate 2.728 de autovehicule destinate transportului de elevi și au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 pentru nerespectarea vitezei legale și 13 la H.G. nr. 69/2012. Ca măsuri complementare, au fost reținute două certificate de înmatriculare.

În această perioadă, au fost inventariate autovehicule destinate transportului școlar, polițiștii verificând deținerea și valabilitatea certificatelor de transport în cont propriu, inspecțiilor tehnice periodice ale vehiculelor, asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto, precum și permiselor de conducere și certificatelor profesionale pentru fiecare șofer al acestui tip de autovehicul.

Nu toate microbuzele școlare au fost în regulă. Astfel, un bărbat a condus un microbuz pentru transport elevi, în județul Dâmbovița, fără a deține la bordul autovehiculului copia conformă a licenței de transport. De asemenea, nu a informat elevii pasageri cu privire la obligația de a purta centurile de siguranță. Totodată, verificarea periodică a aparatului tahograf montat pe autovehicul era expirată.

Lasă un răspuns