S-a vindecat de COVID, dar a rămas fără picior.

tmk

După ce a fost tratat de COVID 19 la Spitalul Slatina, un bărbat a rămas fără o parte din picior. La externare acesta avea mari dureri la picior, dar cu toate acestea nimeni nu s-a gândit să trateze și acest lucru.

Astfel că, la cinci zile de la externare, bărbatul a ajuns la Spitalul Universitar din capitală, unde a fost băgat de urgență în operație.

În prezent, slătineanul își caută dreptatea, reclamând la Parchetul de pe lângă judecătoria Slatina atât angajatorul, cât şi pe cei care l-au îngrijit iniţial.

Parchetul de pe lângă judecătoria Slatina a înregistrat ieri, 22 septembrie 2020, un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neglijenţă în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi zădărnicirea combaterii bolilor. Bărbatul este salariat al TMK Artrom, o societate care s-a confurntat în această vară cu zeci de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar experienţa nefericită a acestuia ar fi început la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

„Din conţinutul actului de sesizare a rezultat că la data de 06.07.2020, persoana vătămată S.S. în timp ce se afla internată la Spitalul Judeţean Slatina, judeţul Olt, a fost testată pentru Covid-19, rezultatul fiind pozitiv, iar în data de 12.07.2020, aceasta a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept şi a solicitat cadrelor medicale ajutor, iar cadrele medicale au manifestat neglijenţă în tratarea acesteia în contextul Covid-19. În data de 15.07.2020, persoana vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16.07.2020, persoana vătămată a fost externată, deşi acuza în continuare dureri de picior, motiv pentru care în data de 21.07.2020, aceasta a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă. De asemenea persoana vătămată S.S., a mai reclamat că angajatorul T.A. S.A Slatina nu a luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă deşi în unitatea acestora erau mai multe cazuri de angajaţi testaţi pozitiv de Covid-19“, arată procurorii într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns