Un ”poluator” din Slatina amendat de Garda de Mediu

poluareeeeee

Slătinenii s-au săturat să îndure poluarea făcută de unui agenți economici, lucru ce se vede și din numărul mare de reclamații depuse la Garda de Mediu.

Zilele acestea, inspectorii Gărzii de Mediu Olt au făcut mai multe controale la un agent economic ce are sediul pe strada Depozitelor.

În urmă măsurătorilor făcute s-a constata emisii consistente de pulberi in atmosfera, provenite de la o instalație de preparare mixturi asfaltice, atât pe coșul de dispersie cât și în zona învecinată, ajungând până în zona Gării CF din Slatina.

”La data controlului nu se cunoștea cauza producerii emisiilor masive de pulberi în atmosfera. Până la finalizarea inspecţiei instalaţia a fost oprită pentru a se verifica cauza emisiilor de poluanti în atmosferă. Pentru nerespectarea obligaţiei de a se supune tuturor procedurilor şi cerinţelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător şi a mediului ca întreg, întrucât din procesul fabricare mixturi asfaltice a avut loc producerea de emisii masive de pulberi in atmosferă, atât pe coşul de dispersie cât și în zona învecinată, ajungând pe zona Gării CF din municipiul Slatina”, au prezizat inspectorii Gărzii de Mediu Olt

Operatorul economic a fost sancţionat cu amendă in cuantum de 15.000 lei și au fost impuse măsuri de verificarea instalaţiei de filtrare din cadrul staţiei de asfalt și remedirea deficienţelor constatate.

Lasă un răspuns