Rezultate alegeri locale la Olt

votttttttttttt

Cine sunt marii câștigători ai alegerilor locale, alegeri locale fără precedent din ultimii 30 de ani. Rezultatele în unele localități sunt extrem de strânse. Până acum avem certitudinea că social democrații au câștigat primăriile comunelor Cârlogani, Cilieni, Colonești, Corbu, Coteana, Crâmpoia, Dăneasa, Brâncoveni, Brebeni, Brastavățu, Bălteni, Bobicești, Găneasa, Giuvărăști, Grădinile, Gârcov, Gostavățu, Gura Padinii, Ghimpețeni, Făgețelu, Rusănești, Redea, Rotunda, Stoenești, Stoicănești, Șerbănești, Valea Mare, Vișina Nouă, Văleni, Verguleasa, Vlădila, Vulturești, Izbiceni, Izvoarele, Ianca, Oboga, Oporelu, Obârșia, Osica de Jos, Osica de Sus, Traian, Topana, Tia Mare, Milcov, Nicolae Titulescu, Pleșoiu, Poboru, Perieți, Slătioara, Șerbănești. Primul oraș care și-a desemnat primarul din partea PSD într-un procent destul de mare a fost Piatra Olt, urmat apoi de Balș.

Deveselu câștigat de Ion Aliman

Atât de iubit a fost primarul comunei Deveselu că alegătorii l-au votat și după ce acesta a decedat. Localitatea Deveselu din județul Olt se confruntă cu o situație inedită pentru alegerile locale din acest an. Deși a decedat, Ion Aliman apare în continuare pe buletinul de vot și a putut fi declarat câștigător în urma voturilor exprimate de alegători.

PRO-România câștigă prima primărie din județ

Prima surpriză apare la mai puțin de două ore de la închiderea urnelor în Olt. Emil Popescu, candidatul din partea partidului lui Victor Ponta, PRO România câștigă fotoliul de primar de la Mărunței. Acesta îl… bate detașat pe actualul primar, Alexandru Becheanu.

PNL câștigă primăria de la Priseaca și Șopârlița

Marele câștigător din această bătălie a alegerilor locale de la Priseaca este liberalul, Ion Ioniță. Acesta îl învinge așadar pe candidatul PSD, actualul primar, Gheorghe Florea. Liberalii își adjudecă așadar primăria. Surpriză și la Șoprârlița unde primarul PSD, Cristinel Neagu a fost învins de candidatul PNL, Marijana Trepăduș.

Caracal, Corabia și Balș, adjudecate de PSD

PSD câştigă Primăria Caracal cu Ion Doldurea, Primăria Corabia cu Iulică Oane și Primăria Balș cu Cătălin Rotea. Cei trei sunt primii primari social democrați care au reușit să se impună în fața contracandidaților de la celelalte formațiuni politice.

ALDE câștigă Bârza cu Ion Anuța

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu câștigă alegerile în comuna Bârza. Vlăduț Marian, social democratul pierde așadar fotoliul de primar.

PNL câștigă Primăria Scornicești

Nicio surpriză pentru liberalii de la Scornicești, aceștia câștigă primăria cu actualul viceprimar, Daniel Tudor. Și-a propus să câștige alegerile locale și a reușit. PSD pierde așadar alegerile la Scornicești cu George Brînaru, dar le câștigă la Balș cu Cătălin Rotea.

Urzica și Studina câștigate din nou de PNL

Așa cum era de așteptat, la Urzica și Studina primarii liberali, Ion Spiridon și Marian Vasile au câștigat detașat un nou mandat de primar. Cei doi sunt primari cu ștate vechi și cetățenii au ales să le acorde comunele pentru încă patru ani.

Primar PNL la Drăgănești Olt

Al doilea oraș câștigat după Scornicești de liberali este Drăgănești Olt. Marian Tudorică este primar ales în mod statutar. Cei din Drăgămești au ales să-i dea votul pentru următorii patru ani candidatului PNL în detrimentul candidatului de la PSD, Viorel Nădescu.

Lasă un răspuns