Viceprimarul comunei Deveselu l-a votat pe Ion Aliman

aliman-mort- deveselu

Viceprimarul comunei Deveselu, Nicolae Dobre, a declarat la Digi24 că și el l-a votat pe primarul mort, Ion Aliman, și că nu i se pare deloc bizară această situație.

A rămas pe buletinul de vot și avea dreptul de a fi ales. E o situație legală. Oamenii au înțeles-o. Prin acest vot, dau dreptul și PSD-ului de a pune un candidat la alegeri. Nu mi se pare absolut deloc bizară această situație. Asta e realitatea. Exact cum un om are dreptul la vot, așa și altul are dreptul la a fi votat”, a explicat viceprimarul comunei Deveselu.

El a spus că la alegerile parțiale următoare își va depune candidatura: “Când alegerea va trebui să fie validată, se constată decesul, Consiliul Local constituit alege un viceprimar care preia atribuțiile primarului până la data stabilirii de noi alegeri”.

Întrebat dacă și el l-a votat pe Ion Aliman, Nicolae Dobre a răspuns: “Bineînțeles. Din 1.600 l-au votat 1.057. Nu e un lucru de gândit? Nu e ceva din care reiese că omul asta a făcut foarte multe, și-a sacrificat totul începând de la sănătate, familie, cunoștințe pentru a crea ceva?

Oamenii văzând candidații care sunt, văzând că PSD nu are reprezentant la alegeri, au considerat că este dreptul lor de alege un alt candidat prin acest vot dându-i posibilitatea de a se înscrie.

Nimeni din ceilalți candidați nu a primit încrederea electoratului. Asta e realitatea. Lumea nu a avut încredere în ceilalți doi concurenți au considerat că și PSD trebuie să vină cu un concurent”.

Viceprimarul a explicat și de ce duminică seară oamenii au mers la mormântul lui Ion Aliman.

“Azi ar fi fost ziua lui de naștere, oamenii au vrut să îi aducă un omagiu, să-i dovedească că duc mai departe ce a vrut el să facă.

A  fost ceva spontan, nu i-a dirijat nimeni, acești oameni chiar l-au iubit”, a afirmat Nicolae Dobre.

Primarul comunei Deveselu, din Olt, Ion Aliman, mort în 17 septembrie, din cauza COVID-19, a câștigat alegerile locale 2020. 

Primarul comunei Deveselu, din Olt, Ion Aliman, candidat PSD pentru un nou mandat, a fost confirmat cu COVID-19 în data de 4 septembrie, a fost internat la Spitalul suport COVID din Caracal, dar pentru că starea sa de sănătate s-a deteriorat, a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală. Aici a murit, în 17 septembrie.

Pentru că a murit în timpul campaniei electorale, el nu a putut fi scos de pe buletinele de vot. De altfel, presa locală a scris că lui Aliman i s-a făcut în continuare campanie în comună.

Sursă: digi24.ro

Lasă un răspuns