Mitropolia Olteniei se asigură că elevii studiază religia și online

religie

Zilele acestea reprezentanții ISJ Olt au participat, în sala de conferințe a Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei la o întâlnire de lucru a reprezentanților pentru învățământul religios din Mitropolia Olteniei.

Principalele obiective ale întâlnirii au fost prezentarea platformei de e-learning a profesorilor de Religie  www.e-religie.ro , lansată în ziua de 22 septembrie, și stabilirea unor direcții de colaborare în activitățile legate de învățământul religios la nivelul celor cinci județe componente Mitropoliei Olteniei.

La întâlnire a participat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu și reprezentanți ai Mitropopiei, dar și inspectori școlari cin cinci județe din regiunea Olteniei.

Platforma de e-learning cuprinde toate documentele curriculare necesare profesorului de Religie și anume: programa școlară, manuale și auxiliare didactice, planificări calendaristice și resurse educaționale. În ceea ce privește resursele educaționale concepute de profesori amintim fișele de evaluare pentru unitățile de învățare și exerciții de consolidare realizate la fiecare lecție din programă, disponibile online pe această platformă.

Platforma urmărește să acopere întreaga programă școlară, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a și să asigure învățarea la distanță într-un mediu educațional bazat pe colaborare, care va îmbina metodele didactice tradiționale cu metode bazate pe mijloace IT, folosind Google forms și Learning Apps.

Lasă un răspuns