Programul PROMENADA INIMILOR, la Slatina

1CFECAC0-F077-4773-88A6-40E881D9B4AA

Clubul Rotary Slatina împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, au lansat în cursul zilei de marți, la Slatina, Campania intitulată “Promenada Inimilor 2020” cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii, sub sloganul “ Totul pentruInima Ta”!

Primul pas al acestui proiect a constat în inaugurarea traseului de pe bld. A.I. Cuza pentru plimbare in scopul mentinerii sanatatii cardiovasculare. 

Traseul complet se parcurge in aproximativ 5000 de pasi (jumatate din numarul recomandat de pasi zilnic parcursi), cu un consum de circa 220 kcalorii la o parcurgere completa in mers.

Traseul din Slatina are o lungime de 3,2 km, începând dinfata magazinului “Oltul”, pe traseul Poștă – Casa de Cultură a Tineretului, Centrul Cultural “Eugen Ionescu”, Consiliul Județean Olt, magazinul “Oltul”, pe trotuarele bulevardului Alexandru Ioan Cuza. Partenerii locali în proiect sunt Primăria Slatina care a autorizat traseul, conștientizand importanța mișcării în prevenirea bolilor cardiovasculare a slătinenilor și S.C. PADRINO S.R.L., care sub sloganul “Esti pe drumul cel bun!”, foarte potrivit activităților proiectului, susține financiar marcarea traseului pentru a fi utilizat în condiții de siguranță.Le multumsetuturor, in numele membrilor Rotary Slatina pentru sustinerea unui proiect atat de benefic sanatatii slatinenilor – Preşedinte Club Rotary Slatina, dr. Andreea Dumitrescu.

Campania, inţiată de Fundaţia Irlandeză a Inimii şiimplementată déjà în peste 10 ţări europene, “PromenadaInimilor” a avut un success răsunător şi printer români. ÎnRomânia, programul a fost lansat în 2013, antrenândparticiparea a mii de persoane ce și-au propus ca obiectiv major menținerea sănătății.

Lasă un răspuns