Orban se opune amânării alegerilor: ‘Orice încercare de a prelungi mandatul actualului Parlament va genera consecințe negative’

Ludovic-Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi că „orice încercare de a prelungi mandatul actualului Parlament va genera consecințe negative pentru România”. Avertismentul vine în contextul în care un proiect depus la Senat prevede data de 14 martie pentru alegerile parlamentare.

„Eu sunt un democrat convins, iar democrația funcționează prin alegeri. Oamenii decid cui conferă puterea prin vot. Din punctul meu de vedere, mandatul actualului Parlament expiră pe 20 decembrie și ținând cont de structura actualului Parlament, care este departe de a reflecta opțiunile actuale ale populației, reflectă opțiunile din 2016 și care nu mai au nicio legătură cu opțiunile de azi, actualul Parlament cu cât își încetează mai repede mandatul, cu atât e mai bine pentru România”, spune Ludovic Orban.

El apreciază că este nevoie de un parlament care să fie „oglindă fidelă nevoilor și aspirațiilor românilor”.

„Orice încercare de a prelungi mandatul actualului parlament va genera consecințe negative pentru România, pentru că actualul parlament este dominat de un PSD la fel de retrograd, la fel de rupt de realitățile econoice și la fel de înclinat să facă rău României”, adaugă liderul liberal.

Un proiect prin care alegerile parlamentare ar fi amânate până la data de 14 martie 2021 a fost depus la Senat de un fost deputat USR. CCR a hotărât joi că legea prin care Legislativul poate decide data alegerilor parlamentare din acest an este constituțională

Este posibil ca un proiect privind amânarea alegerilor să fie depus la Parlament, a declarat joi seara președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Guvernul a decis ca data alegerilor parlamentare să fie 6 decembrie.

Lasă un răspuns