Vremea azi, 3 octombrie – vreme neobișnuit de caldă

meteo

Ziua de sâmbătă ne-aduce soare şi vreme neobişnuit de caldă pentru început de octombrie.

Vântul suflă tare la munte, dar se înteţeşte şi în celelalte zone, iar maximele pleacă de la 22 de grade în Bucovina şi în estul Transilvaniei şi ating 29 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosfera însorită, vânt destul de activ şi temperaturi în creştere. Se face mult mai cald decât ar fi normal la această dată: în Bărăgan, maximele se apropie de pragul de 30 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vremea continua să se încălzească şi pe la amiază se ating valori de vară: în jur de 26…27 de grade. Norii apar destul de rar, dar se porneşte vântul.

Şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina temperaturile mai cresc puţin. O să avem o amiază însorită, cu până la 25 de grade în termometre şi un vânt cam insistent. Acum, în zona judeţului Suceava s-a lăsat ceaţa şi este cod galben până la ora 10.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme frumoasă şi se încălzeşte simţitor. Ieri au fost în jur de 20 de grade în zonă; astăzi temperaturile ajung pe la 26…27 de grade. Vântul prinde putere şi aici.

Şi în ţinuturile vestice se face foarte cald pentru acest moment al anului. Pe la amiază se ating 28 de grade; norii apar în treacăt şi doar vântul are unele intensificări.

În Transilvania, avem o dimineaţă cam rece, mai ales în depresiuni, pe unde a apărut şi ceaţă. Până la ora 9 este cod galben de ceaţă şi vizibilitate reduse în judeţul Harghita. Mai târziu, soarele încălzeşte atmosfera şi temperaturile depăşesc cu mult valorile normale.

În Otenia ne-aşteaptă o zi foarte plăcută şi o amiază cu temperaturi de vară. Nu prea zărim norii, iar maximele ajung pe la 26…28 de grade. Vreme frumoasă avem şi în ţinuturile sudice. Se face mai cald decât ieri, iar în Lunca Dunării se ating 29, poate 30 de grade.

Se mai încălzeşte şi în zona Capitalei. Amiază ne-aduce soare, un pic de vânt şi o maximă de 28 de grade. Peste noapte s-ar putea să apară ceaţă, iar minimă, în creştere faţă de noaptea trecută, ajunge pe la 15 grade.

Şi la munte găsim vreme frumoasă şi se încălzeşte simţitor. Vântul prinde putere în zonele de creastă, iar în jumătatea vestică a Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului va sufla cu peste 80…90 Km/h.

Vremea pentru următoarele zile

Şi duminică va fi neobişnuit de cald pentru această perioadă, mai cu seamă în est, sud-est şi centru. Vântul se înteţeşte aproape peste tot, iar în vest, nord şi prin centru apar averse, cu descărcări electrice.

Luni se anunţă încă o zi foarte caldă, cu vânt destul de insistent şi averse locale în jumătatea nord-vestica a ţării. Vor fi şi ploi mai consistente; dar în sud şi în est continua timpul frumos.

Marţi se răcoreşte. Temperaturile ajung la normal în jumătatea de nord-vest; dar vremea rămâne destul de caldă în restul ţării. Vântul se menţine activ, iar ploile cuprind majoritatea zonelor.

Sursa: StirilePROTV

Lasă un răspuns