Rezultatul testului Covid-19 efectuat de premierul Ludovic Orban este negativ

Orban

Premierul Ludovic Orban și-a suspendat, luni, activitatea, după ce a aflat că a stat în același platou de televiziune cu o persoană confirmată între timp cu COVID-19.

Șeful Executivului a cerut să îi fie făcut și testul deși nu sunt indicii că ar fi luat virusul.

La fel a procedat și primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, cu care Orban s-a văzut chiar aseară.

stfel, premierul a participat zilele trecute la o dezbatere televizată alături de o persoană care a fost confirmată pozitiv cu Covid-19. Prin urmare, Ludovic Orban a solicitat luni dimineaţă testarea pentru coronavirus.

”Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Menționăm faptul că testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv. 

Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus.”

În primul comunicat de presă al Executivului s-a precizat faptul că premierul Ludovic Orban nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns