Bercea Mondialu’ se întoarce după gratii, pentru 13 ani

bercea

Interlopul Sandu Anghel se întoarce în închisoare. Acesta împreună cu fiul său au fost ridicați de polițiști în urma condamnării lor la 13 ani de închisoare , pentru tentativă de omor.

Curtea de Apel Craiova a respins, astăzi, apelurile declarate de Sandu Anghel, dar şi de Matei Valeriu,  victima sa, în procesul în care interlopul a fost judecat pentru tentativă de omor.

„Poliţiştii Serviciului de Investigatii Criminale – Compartimentul Urmăriri, în colaborare cu Poliţia municipiului Drobeta Turnu-Severin, au identificat doi bărbaţi, de 53, respectiv 32 de ani, din Drăgăneşti, judetul Olt şi din municipiul Drobeta Turnu Severin, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de 13 ani, respectiv 9 ani.Cei doi au fost condamnati de Tribunalul Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor“, a transmis IPJ Mehedinţi, după ce Curtea de Apel a dat următoarea hotărâre:

„Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchet, inculpatul Anghel Laurenţiu şi partea civilă Matei Valeriu. Admite apelul declarat de inculpatul Anghel Sandu. Desfiinţează, în parte, sentinţa sub aspectul laturii civile. Reduce cuantumul daunelor morale la care a fost obligat inculpatul Anghel Sandu către partea civilă Matei Valeriu, de la 40.000 de euro la 10.000 de euro, sumă ce va fi plătită în lei la cursul valutar al BNR din data plăţii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu contravin prezentei decizii. Obligă pe apelantul parte civilă Matei Valeriu la 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Obligă pe apelantul inculpat Anghel Laurenţiu la 800 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariile avoca?ilor desemnaţi din oficiu rămân în sarcina statului. Definitiva. Pronunţată în şedinţă publica, azi 22.09.2020“.

Reamintim că , în ianuarie 2009 viceprimarul de la acea data, Valeriu Matei a fost înjunghiat de Bercea Mondialul cu un cuțit, în urma unui conflict spontan, iar bărbatul care îl însoțea pe politician a fost lovit cu mașina de fiul lui Bercea Mondial, Laurențiu Anghel.

Lasă un răspuns