Federaţia Sindicală Columna se alătură acţiunilor de protest demarate de Sanitas

grevaaaaaț

Federaţia Sindicală “Columna” se solidarizează cu acţiunile de protest iniţiate de reprezentanţii Sanitas, care au demarat greva japoneză şi ameninţă cu pichetarea mai multor ministere, potrivit unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

Federaţia “Columna”, cea mai numeroasă Federaţie din sectorul de activitate asistenţă socială, se solidarizează cu acţiunile şi revendicările Federaţiei Sanitas legate de neacordarea drepturilor de natură salarială, respectiv neasigurarea echipamentelor/materialelor de protecţie menite să asigure protecţia personalului sanitar aflat de peste 7 luni de zile în prima linie a luptei cu virusul SARS-COV-2. Revendicările salariaţilor din sănătate sunt identice cu revendicările personalului din asistenţă socială. În acest sens, Federaţia “Columna” va decide intrarea în acţiuni revendicative cu ocazia Consiliului Naţional din 17 octombrie 2020″, se arată în comunicat.

Mai mult de 32.000 de membri ai Sanitas din peste 420 de instituţii publice de sănătate şi asistenţă socială din toate judeţele ţării au declanşat miercuri grevă japoneză, fără întreruperea activităţii la locurile de muncă.

“Au continuat să îşi îndeplinească sarcinile zilnice chiar dacă sunt, incontestabil, epuizaţi şi lipsiţi de orizont atât în ceea ce priveşte îmbunătăţirea condiţiilor de muncă cât şi acordarea tuturor drepturilor salariale în vigoare. Salariaţii din sănătate, asistenţă socială, direcţiile de sănătate publică, unităţile de asistenţă medico-socială, serviciile de ambulanţă, medicina şcolară vor continua protestul început, cu acceaşi decenţă, fără întreruperea activităţii, pentru a nu pune în niciun fel în pericol pacienţii, aşteptându-se ca autorităţile române să înţeleagă că trebuie să respecte legea? să îşi respecte angajaţii şi mai ales să respecte întreaga populaţie a acestei ţări care în situaţia epidemiologică actuală are toate şansele să devină rând pe rând pacient”, se menţionează în comunicatul Sanitas.

În 15 octombrie sindicaliştii urmează să picheteze Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi, ulterior, Ministerul Finanţelor, dacă nu le sunt rezolvate problemele.

Lasă un răspuns